El gato de Schrödinger

Una finestra als límits del coneixement humà

Logo El gato de SchrodingerEl Gato d’Schrödinger” és un programa de divulgació en el que explorem els límits del coneixement humà i les paradoxes amb les que ens trobem quan volem explicar la realitat que ens envolta i trobar veritats absolutes.

Ho fem des de la raó i el pensament crític, però sobretot des de la curiositat, la intuïció, la creativitat i la ment oberta. L’esperit científic és, precisament, la suma de tots aquests atributs. Com deia el matemàtic Henry Poincaré: “provem i trobem explicacions per mitjà de la lògica, però descobrim per mitjà de la intuïció.”

Per aprofundir en els temes que tractem, comptem amb la col·laboració d’experts de primera línia amb els que dialoguem sobre diferents àmbits del saber humà, aprofundint també en la persona i les raons de la seva vocació i trajectòria professional.

Per què el nom del programa, “El gato de Schrödinger”? Doncs perquè aquest nom descriu un experiment mental (una paradoxa en realitat) que intenta explicar com és de desconcertant el món de la física quàntica i la realitat subatòmica, i que ens serveix com a exemple de la complexitat de l’univers en què vivim, des de la galàxia més gran a la partícula més infinitessimal.

foto conjunta

Responsables del programa: Antoni París, biòleg, terapeuta i divulgador ambiental i científic (www.antoniparis.net); i Núria Montoriol, psicòloga i comunicadora.

Tècnic: Oriol París Coll.

Periodicitat inicial: mensual (segon dimecres de cada mes de 20 a 21 h).

Llengua del programa: castellà.